Изложби

SOFIA DESIGN WEEK - Творческа работилница на IXDS (Германия)

SOFIA DESIGN WEEK - Творческа работилница на IXDS (Германия)


 

 

SOFIA DESIGN WEEK 2013

 

 

ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА на

IxDS (Германия)

 

 

 

Водещи: Рето Ветах и Андре Кньорих - IxDS (Интерекшън дизайн студио)

 

Модератор: доц. д-р Борис Сергинов

 

 

 

 

23 юни, 11:00 часа

Галерия УниАрт

 

 

 

Нов Български Университет, департамент „Дизайн“, Sofia Design Week и Галерия „УниАрт“ представят „Творческа работилница“ на студио“ IxDS“ (Интерекшън Дизайн Студио), едно от най-иновативните съвременни студия за итерактивен дизайн с клиенти като Sony, BASF, BMW и Deutsche Telekom. Някои от последните тенденции в дизайна, с които се занимава интерактивното дизайн студио, са подчертано насочени към един нов поглед и прочит  на аналоговите качества на живота ни. Този подход към дизайна променя очакванията ни за света на цифровите технологии, и проектирането на цифрови услуги вече не е цел. Вместо това IxDS искат да дадат възможност на хората да живеят със стремежите и мечтите си и да не се откъсват от заобикалящия ги свят. Те се стремят към създаване на нова концепция за дигитална култура,  която да позволи на човечеството да се върне към единството си с природата . Те казват: „Ние искаме да се даде възможност на нашите тела да живеят "пълноценно" и човечеството отново да използва  всичките си сетива, чрез мобилните компютри, мрежовите обекти и специализирани интерфейси, чрез вибрациите и цифровите технологии, които  се смесват с нашия "истински" свят и създават интерфейса на нашата екзистенциалност“.

 

Със заглавие „Дай власт на аналоговите технологии“ работилницата ще бъде представена от техническият директор на IxDS, Андре Кньорих. Главен фокус на работилницата са работата с хардуерни прототипи и въвеждането на основни модели за физическо взаимодействие.

 

 

Sofia Design Week (21 - 30 Юни) е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година през юни месец в София. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, книги, партита. Sofia Design Week се стреми да служи за платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно, целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят.