Изложби

SOFIA DESIGN WEEK - Лекция „Съвременен дизайн от Израел“

SOFIA DESIGN WEEK - Лекция „Съвременен дизайн от Израел“


 

 

SOFIA DESIGN WEEK 2013

 

 

Лекция „Съвременен дизайн от Израел“

 

 

Лектори: Шоли Щраус, Ира Рожавски

 

Модератор: доц. д-р Борис Сергинов

 

 

27 юни, 16:00 часа

Галерия УниАрт

 

 

 

 

Нов Български Университет, департамент „Дизайн“, Sofia Design Week и Галерия „УниАрт“ представят лекция на Шоли Щраус, основател на „ Studio Sholi Strauss“ и преподавател по дизайн  в Университета по технологии в гр. Холон, и Ира Рожавски, иновативен дизайнер и преподавател в същия институт. Двамата лектори ще представят съвременните тенденции в областта на дизайна в Израел.

 

Щраус и Рожавски са известни с практикуването на нов, понякога радикален подход към обектите, предметите и интериора.

 

По време на лекцията ще бъде представена и дискутирана и изложба на студенти  и преподаватели от Холонския технологичен институт.

 

 

Sofia Design Week (21 - 30 Юни) е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година през юни месец в София. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, книги, партита. Sofia Design Week се стреми да служи за платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно, целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят.