Изложби

Тържествено връчване на дарение от книги на библиотеката на НБУ

Тържествено връчване на дарение от книги на библиотеката на НБУ


 

 

Световноизвестният учен проф. Майк Федърстоун от Goldsmiths University of London ще връчи на ректора на НБУ дарение от 160 тома книги за библиотеката на НБУ

 

 

Водещ:
доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева

 

 

 

 

23 април, 13:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

Проф. Майк Федърстоун от Goldsmiths University of London е световноизвестен учен – теоретик на постмодерността и консумативната култура. Той е почетен професор на университети в Барселона, Женева, Киото, Сао Паоло, Токио и Ванкувър. Негови книги са преведени на 16 езика.  Проф. Федърстоун е почетен гост на международната научна конференция „New Consumer Practices of XXI c. Anthropological Perspectives“‚ организирана от Департамент „Антропология“ на НБУ на 23-25 април 2015 г.

 


Дарението от 160 тома книги, което той ще връчи на Ректора на НБУ, съдържа пълната поредица на световноизвестното списание „Theory, Culture & Society“, оценено като най-влиятелното реферирано списание за културни изследвания;  пълната колекция на списание „Body & Society“, както и 40 научни монографии, публикувани в поредицата „Theory, Culture & Society“. Това дарение ще превърне НБУ в единствения научен център в страната, притежаващ пълния набор от тези много цитирани в световен мащаб издания.