Изложби

Семинар „Изпълнителска интерпретация на произведения за флейта“

Семинар „Изпълнителска интерпретация на произведения за флейта“


Департамент "Музика"

Cеминар на проф. Луиза Селло – преподавател по флейта в консерватория „Джузепе Тартини“ в Триест. Ученици и  студенти ще имат възможността да работят в Нов български университет с голямата италианска флейтистка.

Семинарът е част от Форум „Семинари и концерти“, случващ се в сезон 2016-2017 в НБУ на именити гост-професори от Европа и света.

 

06 март 2017, 10.00 – 13.00 часа

галерия УниАрт

 

Участници: Проф. Луиза Селло – флейта (Италия), студенти и курсисти по програма Музика, както и външни участници

 

ЛУИЗА СЕЛЛО е солист с международна известност. Тя развива интензивна концертна дейност в Европа, Далечния Изток, САЩ и Южна Америка. Чест гост е на оркестри като Wiener Symphoniker Concert Verein, Salzburger Kammerorchester, Miami Great Symphony Orchestra, I Virtuosi italiani. Луиза Селло е преподавател по флейта в Консерваторията в Триест (Италия) и гост-професор в Университетите във Виена и Грац (Австрия). Води майсторски класове в университетите в Кьолн / Aахен, Москва, Мадрид, Маями, Пекин, Шанхай и Буенос Айрес. Освен музика, Луиза Селло завършва също и чужди езици, международни комуникации както и модерна литература. Публикува редица есета за връзката между музиката и литературата и е носител на няколко награди за поезия. Тя записва за звукозаписната компания „Страдивариус“ и за Beijjing Honhchen Millennium & Art (Китай).