Изложби

Семинар ГОЛЕМИТЕ ДИЗАЙНЕРИ - 16 декември

Семинар ГОЛЕМИТЕ ДИЗАЙНЕРИ - 16 декември


 

Департамент „Дизайн“

 

 

Семинар ГОЛЕМИТЕ ДИЗАЙНЕРИ

Разговори за българската мода с Васил Василев

 

 

Водещ: ас. Росица Рангелова

Модератори: ас. д-р Кристина Савова, ас. д-р Незабравка Недялкова

 

 

 

16 декември, 11:30 часа

Галерия УниАрт

 

 

 

Васко Василев е уникален български художник с изключително интересен творчески натюрел и многообхватни търсения в сферата на пластичните изкуства. Известен е и като един от най-успешните модни дизайнери (стилът „В-2”). В последните години, неговите творчески интереси са насочени и към форми като живопис, колаж и пластики от дърво. Последния жанр е безусловно най-интересен и почти без аналог в съвременното ни изобразително изкуство. Той представлява умело интерпретиране на традиционната дърворезба и иконопис, но изведена в контекста на картина. По този начин авторът успява да създаде своеобразни обекти за съзерцание с внушения за красота и хармония.

 

Васил Василев е член на Съюза на българските художници. Неговите творби са притежание на Националната библиотека – Вашингтон, Ватикана, фондация Мерцедес и много частни колекции в Израел, Русия, Италия, Франция, Канада и други страни по света.

 

 

Поредицата семинари „Големите дизайнери: Разговори за българската мода“ има за цел да проследи развитието на модата в България през погледа на най-изявените й  представители.