Изложби

Семинар

Семинар "Визуалният образ" - 12 април


Департамент "Изкуствознание и история на културата"

Галерия УниАрт

 

 

 

 

 

 

Постоянен семинар

ВИЗУАЛНИЯТ ОБРАЗ

 

Ръководител: проф. д-р Ирина Генова

 

 

 

 

 

Тема:

Визуални протоколи. Не е възможно изкуство без история.

 

Лектор: Лъчезар Бояджиев

 

 12 април, 18:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

 

Постоянният семинар ВИЗУАЛНИЯТ ОБРАЗ, ръководен от проф. д-р Ирина Генова, през тази академична година е озаглавен “Изкуството днес – изкуство без история?”. В центъра на внимание ще бъдат художествените форми и практики днес, тяхната отвореност и граници, тревогите около легитимацията им като художествени и делът на зрителите.

 

В условията на глобална информационна среда знаем, че всяко изказване е положено сред други, всеки текст – в среда от други текстове, всеки арт образ – сред образи, създадени в миналото и настоящето. Високата степен на саморефлексивност на въздействащите артистични практики създава и изисква умения за критическо мислене.

 

 

Лъчезар Бояджиев е визуален артист, куратор и теоретик. Завършил е Националната художсествена академия, София, специалност Изкуствознание. Той е един от основателите на Института за съвременно изкуство ИСИ (1995). Участва в множество изложби у нас и другаде по света. Правил е самостоятелни изложби във Arte Fiera, Болоня – 2004; Experimental Art Foundation, Аделаида, Австралия (2006); Feinkost Gallery, Берлин (2007); Kanneltalon Galleria, Хелзинки (2011) др. Бил е резидент в Нови Сад, Виена, Париж и др.

 

http://ica-sofia.org/bg/ica-sofia/members/item/25-luchezar-boyadjiev