Изложби

Салон на галериите 2016

Салон на галериите 2016


Тазгодишното издание на един от най-силните проекти за визуални изкуства, продуциран от НДК – „Салон на галериите”, ще започне на 20-ти и ще продължи до 24 октомври 2016 г. в Зала 3 на двореца. Официалното откриване е на 19 октомври от 18:30 часа.

 

Това е третото издание на форума, в който ще вземат участие над 30 частни галерии от София, страната и Европа, като запърви път ще се включат и галерии от Виена, Базел и Братислава.

 

„Щастлив съм, че „Салон на галериите” се утвърди като един от най-успешните проекти на НДК и само за две издания успя да придобие международни мащаби”, каза по повод новото издание директорът на НДК Мирослав Боршош. Любителите на изобразителното изкуство ще могат да видят най-доброто от съвременното българско и западноевропейско изкуство, както и шедьоври на старите ни майстори.

 

Съпътстващите събития тази година ще стартират на 18 октомври 2016 г. от 18:30 ч. на Мраморно фоайе, със скулптурната изложба „Проекти и други” на проф. Емил Попов.

 

Работното време на „Салон на галериите” е всеки ден от 11:00  до 19:00 часа.

 

 

Галерия УниАрт и Музей на НБУ ще вземат участие в есенния салон със свои живописни селекции. Галерия УниАрт ще се представи с тематично-жанрова селекция портрети от своите колекции "Европейска живопис" и "Иван Кирков".