Изложби

Публична лекция на студио

Публична лекция на студио "Волфрам"


 

Департамент "Дизайн"

 

 

 

 

 

 

СТУДИЙНАТА РАБОТА В ОБЛАСТТА НА ОСВЕТЛЕНИЕТО

 

Публична лекция на студио WOLFRAM

 

 

 

Лектор:
Борис ВладимировМодератори:
доц. Банко Банков,
доц. д-р Борис Сергинов

 

 

 

 

 

27 ноември, 11:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

„Ще споделя опита си по изграждането на студиото като творческа концепция и организационна структура. Усещането ми от съприкосновението с пазара. Откритията ми, във връзка с развитието на партньорските взаимоотношения в студиото и извън него. Експериментирането с материалите и технологиите и разбира се ще говоря за метаморфозите и виждането ми за дизайна, като движеща сила на работата в нашето студио.“Борис Владимиров

 Борис Владимиров е роден в София. Завършва Училището за приложни изкуства, след което учи Промишлен дизайн в Национална художествена академия. Заедно с Иван Пръмов създават Wolfram Studio.

Wolfram е екип от дизайнери и професионалисти в областта на производството, който се занимава с проектиране и изработване на осветление. Създават цялостни концепции, както и конкретни осветителни тела и светещи обекти. Работата им е базирана върху индивидуално отношение към всяка задача. Комуникацията с клиентите им е на лично ниво. Тя се основава на структуриран обмен на информация, фокусиран в дефиниране и постигане на крайната цел. Работата им обхваща целия цикъл на създаване на осветлението – от дефинирането на задачата, през проектирането, реализирането, до монтажа. Работят съвместно с архитекти и дизайнери и това е много съществена част при реализиране на идеите на дизайнерите. Любимата им работа е да проектират и изработват уникално осветление за конкретни места.