Изложби

Представяне на сборник на департамент „Национална и международна сигурност“

Представяне на сборник на департамент „Национална и международна сигурност“


 

Департамент „Национална и международна сигурност“

 

 

 

 

 

ПРЕДСТАВЯНЕ

 

на сборник с доклади от международна научна конференция

ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА - НОВИТЕ ЗАПЛАХИ ЗА РЕГИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

 

 

 

Водещ:
Валери Рачев – експерт в Центъра за мениджмънт на сигурността и отбраната, Институт за информационни и комуникационни технологии, БАН


Модератор:
проф. д-р Христо Георгиев

 

 

 

 

 

17 март, 17:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

Нов български университет е признат център за провеждане на дискусии в областта на проблематиката на сигурността и отбраната. Срещите на експерти в областта са чести събития, намиращи реализация под формата на научни конференции, кръгли маси, семинари и др. Представянето на сборника с доклади от Международна научна конференция „Югоизточна Европа: новите заплахи за регионалната сигурност“ ще даде за пореден път възможност на изследователите и авторите да се срещнат и да дискутират проблемите на сигурността. Без съмнение това събитие ща затвърди и издигне авторитета на НБУ като източник на иновативни идеи в полза на сигурността на обществото.


Валери Рачев е завършил ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, с квалификация инженер по машиностроене и офицер от земната артилерия. Получава оперативно-стратегическа квалификация във Военната академия в Санкт Петербург, Русия. Специализира в Германия, Рим и САЩ. Има над 30-годишна служба в Българската армия. Бил е заместник-началник на ВА „Г. С. Раковски“. Заемал е поста на извънреден и пълномощен посланик на България в Ирак. В първото правителство на г-н Бойко Борисов изпълнява функциите на началник на Политическия кабинет към министъра на външните работи. С богатия си опит и знания е извоювал международно признание на експерт в областта на политиката и мениджмънта в областта на сигурността и отбраната.