Изложби

Представяне на музиката на Станислав Станчев - Стенли

Представяне на музиката на Станислав Станчев - Стенли


 

Департамент "Музика"

 

 

 

НЕКА ЛЮБОВТА НИ ВОДИ ПРЕЗ ПРОСТРАНСТВОТО И ВРЕМЕТО

 

Представяне на музиката на Станислав Станчев - Стенли

 

 

 

Водещ: Тома Спространов

 

С участието на: проф. д-р Симо Лазаров

 

Продуцент на изданието: Христофор Стоянов (КА "Акрополис")

 

 

 

 

 

12 декември, 18:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

Станислав Иванов Станчев – Стенли (25.12.1962 – 02.03.2013) е роден в София в семейство на инженери. От малък свири на пиано и китара и композира песни. Независимо че завършва Софийската математическа гимназия и Техническия университет в София, той остава верен на артистичната си натура – музиката е неговото поприще. Също така пише стихове и рисува.

 

Участва в двумесечен курс за продуценти, студийни музиканти и тонрежисьори в Охайо (САЩ) и едногодишен курс за кийбордисти в Музикалния институт на Лос Анжелис (Калифорния). Активен курсист е в различни майсторски класове, семинари. Посещава музикални събития в САЩ, Европа, България.

 

Като студиен музикант експериментира с различни стилове и музикални влияния. Използва техническите възможности на своя инструмент „Korg i3” за музикален синтез и запис. Комбинира разнообразни стилове, като следва стъпките на големи майстори и джаз групи: Патрик Морес, Майк Щерн, Джо Завинул, Йелоу Джакет, Ал Ди Меола, Хърби Хенкок, Джон Скотфийлд, Чик Къриа.

 

Музиката на Стенли е стилов микс от фюжън, кул джаз, уърлд и ню ейдж, като максимално се доближава до смуут джаз. Обогатена с екзотични елементи, ефектни импровизации и хармонични експерименти, тя има уникално и специфично звучене.

 

През 2003 той издава първия си самостоятелен албум „Алтернативен джаз“. В представяната на 12 декември в галерия УниАрт антология са включени четири нови диска авторска музика – алтернативен джаз и вокални изпълнения, както и четири компилации с вокални и инструментални поп-рок изпълнения и импресии.

 

Вдъхновение за своята музика Стенли черпи от впечатления и преживявания по време на пътувания, музикални събития, от творчеството на любими творци и състави, литература, философия, религия, както и от самия живот. Животът и творчеството му са стремеж към духовно израстване и надеждата за един нов, по-добър свят!