Новини и събития

Постояненнен интердисциплинарен семинар

Постояненнен интердисциплинарен семинар "Съвременен театър: Практики, политики, фигури"


На 27.11.2017 г. в галерия УниАрт ще се проведе Постояненнен интердисциплинарен семинар "Съвременен театър: Практики, политики, фигури" на тема Функции в изграждането на хореографията в спектакъла "На ръба" с лектор доц. д-р Анна Пампулова.

Продължаваме представянето и дискусията за пресичането в териториите на театъра и танца през 21в. Постоянният интердисциплинарен семинар е единственият академичен форум, който дискутира спецификата в този процес от гледна точка на практическия опит и изследователската работа на хореографите и танцьорите в България. Галерията е не само мястото, в което този семинар се роди и провежда, той е най-добрата визуална среда, в която дискусията за дифузията между визалните изкуства в последните години, само НБУ може да предложи на своите студенти.

Анна Пампулова е професионална балерина с близо 18 години изяви в Националната опера и балет. Завършила е НБУ като педагог по класически танц и съвременни танцови техники, балетен режисьор, хореограф. От 1999 г. до днес е преподавател в специалност "Танцов театър" на департамент "Театър" в НБУ. Хореограф е на редица танцови произведения, също е носител на редица отличия и награди от национални и международни балетни конкурси за съвременна хореография. Печелила е награда за съвременна хореография от престижния Международен балетен конкурс, Варна; хореографски международен конкурс на името на Маргарита Арнаудова – голямата награда. Участвала е в редица телевизионни реклами и филмови продукции.