Изложби

Майсторски клас на Люк Багдасарян (Швейцария)

Майсторски клас на Люк Багдасарян (Швейцария)


 

Департамент "Музика"

 

 

 

МАЙСТОРСКИ КЛАС

на диригента Люк Багдасарян (Швейцария)

 

 

 

 

3 - 4 февруари

галерия УниАрт

 

 

 

По време на майсторския клас Багдасарян ще работи с академичен оркестър ОРФЕУС на НБУ.

 

 

 

След успешно дипломиране с призове за виртуозност едновременно в специалностите пиано и камерна музика във Висшето училище за музика в Женева Люк Багдасарян придобива широка известност в Европа, Канада и Аржентина, където изнася концерти като артист-изпълнител и диригент. Неговите музикални и интерпретаторски качества, задълбоченият му поглед върху партитурата, чистотата на диригентския му жест и работоспособността му са единодушно признати от критиката.

Багдасарян усъвършенства диригентските си умения във Виенския университет по изкуства при известните педагози Карл Остерайхер и Ъруин Асел, а впоследствие – във Флоренция и Милано, при прочутия маестро Карло Мария Джулини, който го приветства като победител в Международния конкурс за диригенти в Италия. Люк Багдасарян е носител и на призове от международни конкурси по дирижиране в Швейцария и Австрия.

Кариерата му го среща с редица симфонични оркестри; често застава начело на Арменската филхармония, оркестри от Румъния, Швейцария, Камерен оркестър Лозана, Оркестър Рома и Лацио, Римска филхармония, Оркестър „Жан-Луи Пети“ в Париж, както и Симфоничен оркестър на Ермитажа в Санкт-Петербург.