Изложби

Камерен концерт

Камерен концерт


 

Департамент "Музика"

 

 

 

 

 

 

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ

 

 

С участието на:

 

Марио Хосен (цигулка), Ханде Далкидич (пиано)

Луиза Селло (флейта), Владимир Менделсон (виола)

Антон Никулеску (виолончело)

 

 

 

 

 

 

9 март, 18:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

В ПРОГРАМАТА: Бах, Моцарт, Шуман

 

 

 

Владимир MЕНДЕЛСОН е син и внук на музиканти. Изучава виола и композиция в Музикалната академия в родния си Букурещ. Владимир Менделсон е търсен и известен изпълнител на камерна музика. По настоящем е професор в Парижката консерватория, паралелно преподава в Хага, Есен и Болоня, и прави майсторски класове по цял свят.

 

Луиза СЕЛЛО преподава флейта в консерватория „Джузепе Тартини“ в Триест. Води майсторски класове във Виена, Грац, консерваториите в Москва, Мадрид и Буенос Айрес. Kоординатор e за връзките на Европейската общност с Китай по въпросите на висшето образование – в частност музикално образование.

 

Антон НИКУЛЕСКУ работи и преподава в Румъния. Активно провежда майсторски класове. В Румъния е основател на „Европейска фондация” за подкрепа на млади музикални дарования. Носител на награди от много конкурси. Творческата кариера го отвежда в Италия като водач на челите в Миланската скала, Театро комунале  Флоренция и Театро Белини  в Катания. През 1996 става концертиращ артист към Оркестъра в Брашов. От 1997 е почетен член на Academia Filarmonica di Bologna. Член е на струнно трио Цюрих , трио Виена и ансамбъл Ойстрах.

 

 Ханде ДАЛКИДИЧ е родена в Анкара-Турция. Получава доцентска степен през март 2006 г. и след това  професорска през ноември 2013 г. в Hacettepe State Conservatory, където в момента преподава. Освен ролята си на турски президент на Европейската асоциация на учителите по пиано, тя продължава кариерата си като солист чрез своите концерти както в страната и чужбина, така и в радио и телевизионни предавания. Нейните оригинални интерпретации са изключително технични и с виртуозността си  достигат до широка аудитория .