Изложби

Изложба

Изложба "Детски светове" на децата от НДУ


В края на учебната година на Нов детски Университет в НБУ по традиция се организира изложба, в която ще могат да бъдат видяни рисунки от заниманията ни през изминалите месеци. В НДУ се стараят да вдъхновяват децата и обогатяват знанията на малките студенти, минавайки през теми като „Карнавалът във Венеция“, „Празненство“ , „Портретът – метаморфозите в кубизма“, „Мелодия на дъгата – пейзаж“, „Ренесансът в изобразителното изкуство и музиката“, „Великден – традициите по света и у нас“.

 Тази година екипът на галерия УниАрт допълни програмата с нови и разнообразни занимания, като практическо запознаване с музикални инструменти (клавесин и пиано), слушане на музика, представяне на различни рисувателни техники и материали, игрови модели. За музикалната част на занятията се грижат гл. ас. д-р Златка Ангелова, пианист и клавирен педагог от департамент „Музика“ и гост-пианистът Марио Ангелов.

За първи път селекция от работите на възпитаницита на НДУ ще участват в конкурса за детска рисунка „Малък зограф“. Конкурсът е за деца от 4 до 18 години и провежда от Фондация „Малък зограф“. Наградените творби ще участват в каталог и изложба, която ще се открие през септември 2017 година.

Освен участието в конкурса за детска рисунка Нов детски университет и галерия УниАрт са подготвили и изложбата „Детски светове”. Рисунките са подбрани от екип в състав: Александра Велева, координатор на галерията и студентите,  Рая Сотирова и Златка Димитрова от департаментите  по Изкуствознание и Изящни изкуства на Нов Български Университет.


текст: Ева-Мария Иванова