Изложби

Заключителен концерт на участниците в семинара

Заключителен концерт на участниците в семинара "Флейтовото изкуство през вековете"


 

Департамент "Музика"

 

 

 

 

КОНЦЕРТ-МАТИНЕ

 

на участниците в семинара

ФЛЕЙТОВОТО ИЗКУСТВО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

 

с ръководител Христо Христов

 

 

 

 

25 октомври (неделя), 11:00 часа

галерия УниАрт

 

 

 

 

От 23 до 25 октомври в Нов български университет ще се проведе семинар върху теоретичните и практическите аспекти на флейтовото изкуство и неговата еволюция през вековете. Ръководител на семинара е Христо Христов, а участници са ученици от музикалните училища, както и студенти на НБУ и музикалната академия.

 

Семинарът ще завърши с концерт-матине в галерия УниАрт.

 

 

Христо Христов е роден през 1966 г. в София, България. На петгодишна възраст започва да свири на пиано, а на единадесет години - на флейта. Завършва Средното музикално училище в София при проф. Йордан Киндалов и Националната музикална академия в класа на доц. Венцислав Киндалов. През 1994 г. продължава образованието си с тригодишен майсторски клас при проф. Карл-Хайнц Цьолер в Хохшуле дер Кюнсте, Берлин. През 2001 г. завършва с отличие траверсфлейтовия клас на Бенедек Чалок в Музикално-театралната академия в Лайпциг.

 

Христо Христов е първи флейтист и солист на Полицейския оркестър на Бранденбург в Потсдам и ръководител на дървения духов квинтет. Понастоящем е докторант в департамент „Музика“ на Нов български университет.