Изложби

Един ден в града на бъдещето

Един ден в града на бъдещето


ПРЕДСТАВЯНЕ НА ТВОРЧЕСКИТЕ ПРОКЕТИ „ЕДИН ДЕН В ГРАДА НА БЪДЕЩЕТО“

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ТВОРЧЕСКИТЕ ПРОКЕТИ НА 50 ДЕЦА В НАПРАВЛЕНИЯТА: ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО, ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ, ИНЖЕНЕРСТВО И АРХИТЕКТУРА, РОБОТИКА, STEM (SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, MATHEMATICS) УЧЕНИЦИ НА ЮНИТИ АКАДЕМИЯ – ПАРТНЬОР НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕР

Галерия УниАрт

Организатор:
Академия Юнити

Водещ: 
Ваня Ирибаджакова – докторант в департамент „Театър“ на НБУ

Модератори: 
Олга Афиногенова – изобразително изкуство, 
Петър Чухов – творческо писане, 
Анна Лазарова – творческо писане, 
Мария Кърстанова – инженерство, архитектура и STEM, 
Мария Десова - инженерство, архитектура и STEM, 
Георги Георгиев - роботика.

Участници:
50 деца обучавани целогодишно през учебната 2016-2017 г. в Юнити Академия, като 20 от тях са стипендиатни по проекта на фондация „Фондацията“, телевизия bTV и Юнити Академия – „Талантът обича всяко дете“.

Събитието представя историята на един град на бъдещето – 3D макет на града изработен от децата обучавани в направлението инженерство и архитектура, както и презентационни табла, показващи историята на неговото измисляне и създаване – архитектурни и идейни проекти, зониране. Като в истинска фантазна приказка, зрителите, ще могат да видят представяне на изобретенията на „Института по роботика“ – проект на клуб „Роботика“, на „Института по революционни открития“ – проект на клуб STEM, ще чуят специлен рецитал от „Междугалактическата билиотека“ – проект на клуб „Млад писател“ и накрая ще посетят „Арт галерията“ – проект на Арт училището. Изложба на Арт училището и арт инсталация представяща най-доброто от товрчеството на клуб „Млад писател“. Събитието ще завърши с благотворителна разпродажба на всички проекти на децата, като със средствата ще бъдат закупени материали за провеждане на обучението им през следващата учебна година.

Събитието има реална културна и образователна стойност, тъй като демонстрира реално обучение на деца в посока развитие на творческата мисъл, а също и поради високо професионалния подход в обучението на децата, цялостност и завършеност на проектите и не на последно място – свързва на една обща сцена наука и изкуство. 

Преподаватели на децата и модератори на събитието са: Ваня Ирибаджакова – магистр “Театрална режисура” – 2015 г. на НБУ и докторант на НБУ в департамент „Театър“; Олга Афиноганова – художник и сценограф с множество международни изложби и отличия; Петър Чухов – един от най-добрите съвременни поети и писатели, с над 11 награди за проза и поезия; Анна Лазарова – млад поет с 6 награди за поезия, вкл. Награда на фондация „Блага Димитрова” за принос в развитието на българската литература и култура за 2016 г, Мария Кръстанова – млад архитект, специализирал в Италия “Социология и Психология в пространството”.