Новини и събития

Детски университет НБУ със занятие за художествено стъкло

Детски университет НБУ със занятие за художествено стъкло


 

Нов български университет предлага множество специализации във всички области на изящните и визуални изкуства, една от които е модулът "Керамика и стъкло". А през есента на 2013 г. галерия УниАрт бе домакин на юбилейна изложба скулптури от стъкло на доц. Константин Вълчев, утвърден автор и преподавател.

 

Ето защо тази събота - 14 март - за тема на детския университет избрахме "Първи стъпки в изкуството от стъкло". На въпроса къде сте виждали произведения от стъкло децата посочиха с ръчички нагоре - към втория етаж на галерия УниАрт, чийто прозрачен под впечатлява и изумява посетители от всякаква възраст вече трета година. След това децата научиха любопитни факти за историята на древния материал и употребата му в архитектурата и изкуството, а накрая рисуваха с бои върху купички и чашки. Животни, птици, слънце, цветя - всичко това намери място като украса в нашия уъркшоп.

 

Детски университет НБУ се стреми да предлага разнообразие от теми, така че участниците да добият познания и умения в широк кръг от техники и арт форми.