Изложби

Втори концерт на участниците в „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика“

Втори концерт на участниците в „Клас по клавирна интерпретация и камерна музика“


"Всеки има своето място - до рояла, под слънцето...", Проф. Моллова.

В програмата на 20 април: произведения от Федерик Шопен, Жорж Бизе, Александър Райчев, Йоханес Брамс, Димитър Ненов, Сергей Рахманинов, Йохан Себастиан Бах, Морис Равел, Енрике Гранадос, Дмитрий Шостакович

Този втори концерт от цикъла изяви на Класа по клавирна интерпретация и камерна музика на проф. Милена Моллова“ представя високите постижения на участниците в него - студенти от НБУ и ученици от Националното музикално училише „Любомир Пипков“. Класът има за цел да представи на най-младото поколение български изпълнители педагогическата школа и изпълнителското майсторство на световноизвестния български пианист и педагог проф. Милена Моллова, дългогодишен преподавател и ръководител на департамент „Музика“ в Нов български университет и почетен професор на НБУ.

В концерта ще вземат участие изявени млади български изпълнители като студентката от НБУ Мария-Десислава Стойчева, лауреат на многобройни награди от международни клавирни конкурси, младите виртуози Мартин Зайранов - лауреат на международния конкурс „Млади виртуози 2015“, младата пианистка Анжела Тодорова, която е ученичка по пиано на проф. Моллова и лауреат на редица национални международни конкурси, както и различни камерни състави.

 

Водещ:
проф. Милена Моллова

Модератори:
доц. д-р Георги Арнаудов, гл. ас. д-р Златка Ангелова

 

Медийни партньори на събитието са Българско национална радио и Дарик радио.