Изложби

Безплатни лекции за съвременно изкуство

Безплатни лекции за съвременно изкуство


 

Департамент "Изкуствознание и история на културата"

 

 

 

 

 

 

Въведение: кой нарисува мустак на „Мона Лиза” и защо един обикновен писоар се превърна в гениално произведение на изкуството?
Лектор: Радослав Механджийски


26 март, 14:30 часа

галерия УниАрт
Бакалавърската програма "Изкуствознание и артмениджмънт" организира четири безплатни лекции за съвременно изкуство в галерия UniArt. Фондация „Контакти без ограничения" осигурява ПЪЛНИ БАКАЛАВЪРСКИ СТИПЕНДИИ за обучение в програмата – затова лекциите са насочени към кандидат-студенти, техните родители и любители на изкуството от всички възрасти.


Фейсбук страницата и програмата на събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1067044570024956/През 2013 г. Радослав Механджийски завършва бакалавърска програма „Изкуствознание и артмениджмънт“, след което продължава обучението си в департамента и през 2016 г. завършва магистърска програма „Сравнително изкуствознание“. В момента Радослав е художествен критик, отразяващ най-актуалните събития от света на съвременното изкуство за бюлетина artnewscafe – платформа за култура и изкуство на фондация „Отворени изкуства“ (www.artnewscafe.com/bulletin).