За галерията

Кои сме ние

Статут:

УниАрт е единствената по рода си университетска галерия, създадена с решение на Настоятеството на НБУ и открита  през 2012 година. Галерията се финансира от Фонд "Божидар Данев", Централен фонд за стратегическо развитие на НБУ, чрез външни проекти и дарителства.

 

Управление:

Галерия УниАрт се управлява от Управителен съвет, назначен от Председателя на Настоятелството на Нов български университет.

Съпредседатели на Управителния съвет на галерията са д-р Божидар Данев и изпълнителния директор на НБУ - д-р Георги Текев. В Управителния съвет на галерия УниАрт влизат още представители на академичната общност на НБУ, Директорът на Център "Българо-европейски културни диалози" и обществено значими личности.

Методическото управление на галерията се извършва от Център "Българо-европейски културни диалози".

Екип на галерията:

Уредници на галерия УниАрт са Росена Иванова и Добромира Терпешева. Уредниците отговарят за дейността на галерията и се назначават от Изпълнителния директор на НБУ.

Като част от екипа на УниАрт работят също: Информационен отдел на НБУ, Издателство на НБУ, звено  "Публични лекции и събития", Уеб студиото на НБУ, Техническият отдел на НБУ и др.